Ensimmäinen kuukausi takana ja monia edessä!

Toukokuu se sitten oli ja meni. Siihen sisältyi paljon uuden opettelua, uusia arkiaskareita, lepoa, aurinkoa ja palautumista. Työasiat, blogi ynnä muut asiat jäivät hieman taka-alalle, koska keho ja mieli tarvitsi selvästi lepoa. Alkuvuosi oli meille molemmille ehkä kiireisin koskaan, mutta toisaalta se opetti paljon ja vei elämää eteenpäin suuntaan mitä emme osanneet kumpikaan ajatella vielä muutama vuosi sitten. Varsinkin huhtikuu oli kova puristus niin henkisesti kuin fyysisesti näin jälkeenpäin katsottuna ja otti aikaa palautua siitä, mutta levon aikana huomasi kuinka ajatus alkoi kirkastua ja mieli piristyä.

Toukokuun kauniiden päivien viemänä otimme tietoisesti rennosti ja lepäsimme. Totuttelimme uuteen elämään ja  asumismuotoon sekä arkiaskareisiin. Vietimme paljon aikaa ulkona auringossa, släkillä, riippumatossa, moottoripyörän selässä ja muuten vaan hepaillen ympäriinsä minne mieli milloinkin vei. Lepo ja loma teki tosiaankin hyvää!

Toukokuun loppupäivinä ja kesäkuun alkupäivinä alkoi kuitenkin ilmapiiri hieman kiristyä huomaamatta. Tätä emme ensin huomanneet ennenkuin muutama turha riita tuli riideltyä. Viikonloppuna keskustelimme kuitenkin asioista ja totesimme yksissä tuumin syyksi sen, että lepoa ja lomailua oli nautittu riittävästi ja tekemättömät työt ja askareet alkoivat painaa molempien mieltä huomaamatta. Korjausliike on nyt tehty ja hyvällä tsempillä lähdemme taas kohti arkirytmiä, vaikkakin vapaampaa sellaista.


Mutta karavaanari elämästä, siitä on moni ystävä ja tuttu kysellyt, että kuinka menee ja mitä olemme tykänneet. Vastaus on ollut helppo heille kaikille “Hetkeäkään ei ole harmittanut tai kaduttanut!”. Mitään yllättäviä arkihaasteita emme ole kohdanneet. Asiat tuntuvat luistavan hyvin, paremmin kuin asunnossa asuessa. Molemmille on muodostunut omat arkirutiinit. Maikku tekee edelleen maittavia kasvisruokia ja pitää huolta ruokakuntamme taloudesta ja kodista.

Eliaksen rutiineihin kuuluu asuntovaunun kemiallisen WC:n ja harmaavesisäiliön tyhjäys 2-3 päivän välein. Vesisäiliön (n.60l) täyttö kantovedellä kahdesti viikossa, sekä pienet fiksailut yms.

Asunnon järjestystä pidämme yllä yhteisvoimin.

Tavaroille on alkanut muodostua omat paikat ja se on yksi parhaista asioista tässä asumismuodossa. Ei ole varaa sotkea paikkoja, koska ylimääräistä tilaa ei ole. Myöskään kun ei ole ylimääräistä tavaraa löytyy tarvittavat tavarat helposti ja usein jo omalta paikalta, joka kullekkin tavaralle on muodostunut. Enää ei tarvitse etsiä joka päivä latureita, avaimia, kukkaroita, kännyköitä ja pankkitunnuksia.

Käytettävissä olevaa tilaa meillä on riittävästi, lisää emme kaipaa ja vähemmänkin kanssa pärjäisi. Veturi antaa mukavasti pientä varastotilaa varsinkin moottoripyöräily varusteille. Jääkaappiin mahtuu mukavasti viikon ruuat. Kaupassa käymme pari kertaa viikossa kun olemme muutenkin liikkeellä. Vaatteille on riittävästi tilaa. Hieman vielä tavarat siirtyvät ja hakevat paikkojaan, mutta pääsääntöisesti kaikki alkaa olla omilla paikoillaan.


Matka Tampereen keskustaan on noin 37km. Missään vaiheessa se ei ole tuntunut pitkältä. Itseasiassa olemme huomanneet sen mukavan mittaiseksi. Kun kaupungissa vietetyn päivän jälkeen ajelee kotia kohti, ehtii kaupungin kiire ja melske mukavasti haihtua ja luonto sekä rauhallisuus tulla tilalle ja kotiin saapuu lähes poikkeuksetta hymyssä suin. Ainoa mikä matkassa on aiheuttanut huomiota on se, että kulujen takia aivan joka päivä ei viitsi matkaa ajaa vaan asioita järjestää samalle päivälle ja pyrkii hoitamaan asiat samalla reissulla jos vain mahdollista.

Pyykinpesu on hoitunut usein noilla samoilla reissulla milloin ystävien, milloin perheen luona. Muutaman kerran olemme pesseet vaatteet Maisansalossa mistä löytyy myös hyvät pesutuvat, hintakin on vain 3 euroa koneellinen. Sen olemme huomanneet, että pyykinpesun määrä on pienentynyt selvästi, kun ei ole konetta mihin suoraan heittää vaatteet.

Elo Maisansalossa on rauhallista, olemme edelleet tyytyväisiä alueeseen ja sen palveluihin. Ihmiset alueella ovat poikkeuksetta olleet mukavia. Alue on yleisesti rauhallinen ja varsinkin kun meidän paikkamme on pääalueen ulkopuolella pienen metsäpuskan takana saamme olla lähes täysin omassa rauhassa. Vain viikonloppuisin on hieman keskustelun ääniä kantautunut, mutta ikkuna auki nukkuessa ei lintujen laulun lisäksi muuta ole sitten kuulunutkaan. Ainoa mitä välillä kaipaa on järvinäkymä, mutta kaikkea ei voi saada. Vaikka eipä tuo ole kuin pari sataa metriä ja on järven rannassa kun haluaa mennä sinne istuskelemaan ja nautiskelemaan. Jos ensi vuonna seikkailu jatkuu tulemme mahdollisesti etsimään alueen, jossa vaunun saisi järven rantaan jos mahdollista, jos sellaista paikkaa emme löydä saa Maisansalo suurella todennäköisyydellä jatkosopimuksen.

Kyllä lähellä luontoa ihmisen on hyvä asua ja helppo hengittää!

 

13 kommenttia

 1. Kaarina kesäkuu 4, 2018 klo 8:39 pm

  Näitä on kyllä niin mukava lueskella 😍. Jatkoa odotellessa!

  • Elias kesäkuu 4, 2018 klo 8:59 pm

   Tosi mukava kuulla! 🙂

 2. Unto kesäkuu 4, 2018 klo 10:14 pm

  Kuullostaa hienolta ja kun on itse tyytyväinen niin se on siinä.

 3. Satu kesäkuu 4, 2018 klo 10:20 pm

  Voi että, niin mielenkiintoista lukea teidän uudesta ja niin erilaisesta arjesta 🙂 jatkoa odotellaan <3

  • Maikku kesäkuu 5, 2018 klo 10:03 am

   Kiva kuulla 🙂 Mielenkiintoista tätä on elääkin, terkkuja trohospitosta 😀

 4. Anja-Riita kesäkuu 5, 2018 klo 9:48 am

  Teillä on tähdet kohdillaan kun saitte nauttia vuosisadan upeimman toukokuun luonnonhelmassa . Kiva lukea teidän kuulumisia.

  • Maikku kesäkuu 5, 2018 klo 10:05 am

   No oli kyllä ilmat kohdillaan, mikä varmasti helpotti kotiutumista tänne maalle 🙂

 5. Mari Vuorinen kesäkuu 5, 2018 klo 10:32 am

  Ihana lukea kuulumisianne.
  Nauttikaa elämästä ja pitäkää huolta toisistanne ❤
  Rohkea veto ja tsemppiä uudelle elämäntavalle. Unelmat ovat toteutettavissa, kun vaan uskaltaa ottaa niistä kiinni.

  -Mari
  Terveisiä Makelta.

  • Maikku kesäkuu 7, 2018 klo 12:10 pm

   Kiitos Mari <3 Mukava kun blogi kiinnostaa. Ollaan kyllä todella tyytyväisiä oltu elämänmuutokseen. Unelmia kohti 🙂

   Terkkuja Makelle!

 6. Rane kesäkuu 5, 2018 klo 3:12 pm

  Todella asiallisen kuuloista ja näköistä! Jatkakaa samaan malliin. Näitä on mukava lueskella!

  • Elias kesäkuu 7, 2018 klo 12:11 pm

   Kiitos palautteesta 🙂 Mukava kun viihdyt blogin parissa 🙂

 7. Maarit Kuparinen kesäkuu 6, 2018 klo 3:52 am

  Nautinnollisia hetkiä uusien seikkailujen äärellä. Upean rohkeaa, mitään ei koe eikä saa jos ei uskalla! Ihanaa, kun jaatte tämän matkan näin että niitä voi lueskella!

  • Elias kesäkuu 7, 2018 klo 12:14 pm

   Kiitos Maarit! Juuri noinhan se on, että pitää uskaltaa kuunnella sydäntä ja rohkeasti lähteä tekemään juttuja 🙂 Tervetuloa seuraamaan meidän seikkailua!

Kirjoita kommentti