Inventaario – mysteerilaatikoiden paljastus

Nyt kun olemme asuneet asuntovaunussamme jo melkein kolme kuukautta, tavaran määrä tuntuu meistä olevan edelleen liian suuri.  Täällä on enemmän säilytystilaa kuin edes haluaisimme, eikä tänne tosin painon puolesta voisi niin paljoa tavaraa edes tuoda, että kaapit saisi täyteen. Nyt olemme huomanneet, että emme ole edes käyttäneet puoliakaan tänne roudaamista tavaroistamme. Tosin täytyy muistaa Suomen vuodenajat omine varusteineen, mutta siltikin. Jännä juttu, kun tavaraa alkaa karsia siihen jää ikäänkuin koukkuun. Haluaa vielä vähemmän ja vielä vähemmän tavaraa. Ja oikeastaan, jos pärjäsimme Thaimaassa hyvin rinkallisella tavaraa kolme kuukautta, niin mihin nyt tarvitsemme näin paljon kaikkea. No okei, siellä oli mukana pelkkiä pieniä kesävaatteita ynnä muuta mutta muuten perustarvikkeilla pitäisi pärjätä oikein hyvin. Ei tarvitsisi olla enempää kuin yksi beautyboxillinen kosmetiikkatuotteita, tällä hetkellä on ainakin kolme pussukallista. Vaatteitakin voisi vähentää vielä, kävimme juuri kaapit läpi ja pois lähti taas kaksi kassillista kirpparille. Elias on moneen kertaan sanonutkin, että ei edes tiedä mitä kaikkea täällä on ja se on ihan totta, koska minä olen pakannut melkein kaiken. Tämä kirjoitus toimii siis hyvin ohjekarttana myös Eliakselle 😀

 

Keittiön kaapit. Mukana on aivan liian monta tupperikippoa, säilytyskulhoa, kannua ym. Olisi niin paljon kivempi tiskatakin, jos ei edes voisi kerätä suurta tiskivuorta. Kaikkia olisi vain kaksi kappaletta. Kaksi mukia, kaksi lautasta jne. Itse asiassa matalia ja syviä lautasia meillä tällä hetkellä on vain kaksi kappaletta kutakin, mutta kaikkea muuta hämärää taas sitten aivan liian paljon.

 

Sitten löytyy sängyn alta kaikenlaisia salaisia aarteita niinkuin esimerkiksi laatikollinen postikortteja, kirjeitä ym. muistoja. Montako kertaa vuodessa tulee todennäköisesti kaivettua esiin? Aivan, eli sen voisi siirtää jonnekin ikuiseen säilytykseen. Toinen mysteerilaatikko sängyn alla sisältää muistaakseni hiomapaperia ja puun palasia, yhden puisen korin ja muuta hämärää mitä sitten maalailen, kun saan inspiksen. Maalit ei tosin taida olla mukana, eli whats the point?

 

Sitten löytyy puuhakaappi. On pelikorttia, lautapeliä, sudoku-lehti, heitä sikaa, jumppakuminauhat, nahkakaiverrustyökalut, laatikollinen erilaisia korutarvikeita ja korujentekovälineet ym. Siellä ei olla käyty vielä kertaakaan.

 

Kolme kaapillista löytyy kirjoja, joita olen kovaa vauhtia koittanut saada tyhjennettyä. Otimme mukaan aika paljon, myös siitä syystä, että halusimme nyt oikeasti ehtiä lukea kirjoja ja että sitä mukaa kirjat laitettaisiin myyntiin kun ne tulisi luettua. Tällä hetkellä saldo kolme (omaa)kirjaa luettuna. Kaksi näistä kuului neliosaiseen kirjasarjaan ja välissä piti tietysti lainata puuttuvat kaksi kirjastosta ja lukea ne. Ja nyt on työn alla kaksi kaverilta lainaamaani kirjaa. Elias on lukenut tietääkseni yhden oman kirjan ja nyt lukee kirjastokirjaa. Hyvällä mallilla siis.

Sitten löytyy tietysti kaikenlaisia toimistotarvikkeita, tulostuspapereita ym. pari kaapillista ja nämä ovat kyllä olleet ihan viikottaisessa käytössä.

 

Yksi kaappi on täynnä kynttilöitä. Juuri pakkasin vanhemmilleni pienen kassillisen erilaisia kynttilöitä, sillä emme oikeestaan edes polta kuin tuikkukynttilöitä, joten aivan turha niitäkin on säilöä täällä. Ja samassa kaapissa oli myös pieni laatikko, missä on kolme pientä posliinista tonttua, jotka voi asetella olkien päälle istumaan ja makaamaan. Ajattelin, että pitäähän nyt jotain joulukoristeitakin olla mukana. Mutta epäilen kyllä kovasti, että tuleeko kaivettua tontut esille sitten joulun aikaan..

 

Ja jos nyt mukana olevat tavarat saavat kyytiä, niin uuden pudotuksen alle joutuvat myös säilöön menneet tavarat. Kaarina-anoppi voit huokaista helpotuksesta, tulemme tekemään inventaarion myös teillä säilytyksessä oleviin tavaroihin..

5 kommenttia

 1. Kaarina heinäkuu 10, 2018 klo 8:48 pm

  Kyllä niin hyvää juttua taas ja täyttä asiaa. Tuo pitäisi jokaisen mennä tavaroissaan läpi!
  Eipä ne tavarat siellä länsisiivessä meidän edessä isommin ole 😉

 2. Sannamari heinäkuu 10, 2018 klo 9:03 pm

  Joulukoristeet ❤

 3. Anja-Riita heinäkuu 11, 2018 klo 10:10 am

  Hyvä kirjoitus , tavarat löytää tosiaan paremmin paikkansa kun niitä ei ole liikaa! 👍😘

 4. Leena heinäkuu 15, 2018 klo 6:21 pm

  Kun omakotitalossa asuu kaksi keräilijää, niin joka kerran kun siivotaan, lähtee säkillinen tavaraa roskiin. Ihailen teitä, mutta pidän myös tavaroista. Jos voisin luopua edes reijällisistä vaatteista (niitä kun voi hyödyntää vielä siivouksessa tai ovat niiiin mukavia päällä), niin saisin kaappeihin jotain rotia. 😁

  • Maikku elokuu 21, 2018 klo 5:33 pm

   Kiitos Leena kommentista 🙂 Ymmärrän kyllä täysin ja omakotitaloon on niin mukava jemmailla kaikenlaista jos ja kun vielä sattuu myöhemmin tarvitsemaan. Silloin voi kyllä löytää jopa aarteita monen vuoden takaa. Joskus on itseäkin harmittanut kun on heittänyt jonkun vaatteen tai tavaran pois kun nyt sille olisi tarvetta.

   Nyt on onneksi jäänyt jo niin koukkuun tähän karsimiseen, joten jos jotain haluaa lisää, täytyy jostain luopua. 🙂

Kirjoita kommentti