Muutto lähestyy…

Ensimmäisen vaunussa vietetyn yön jälkeen totesimme, että etenkin verhoissa oleva lievä tupakanhaju häiritsee meitä. Haju ei ole voimakas, mutta halusimme hankkiutua siitä kuitenkin eroon ennen muuttoa. Hajun poistoon hyvä ratkaisu on tasokas otsonointi laite. Edulliset otsonointi-tykit päätimme muutaman puhelun jälkeen jättää väliin ja vuokrata asianmukaisen ammattilaisten laitteen, jolla hajut varmasti poistuvat.

 

Tälläistä laitetta tullut käsiteltyä sen verran vähän (ensimmäistä kertaa edes näin millainen laite on kyseessä), että käyttöohjeet tuli kerrankin luettua kunnolla. Valmistelimme vaunun käsittelyä varten ohjeiden mukaan. Suljimme vaunun ikkunat ja kattoluukut huolellisesti, avasimme kaikki verhot ja kaihtimet, poistimme patjoista ja pehmusteista päälliset, avasimme kaikki kaapin ovet ja laitoimme puhaltimen päälle. Sitten ei muutakuin laite päälle, ajastimeen aikaa kahdeksan tuntia, pois vaunusta ja ovi kiinni.

Illalla palasimme vaunulle, tuuletimme ohjeistuksen mukaan hyvin puoli tuntia. Seuraavana päivänä palasimme vaunulle ja haju oli vähentynyt. Hieman se vielä nenään otti, joten pistimme otsonointi laitteen uudelleen yöksi vaunuun, mutta tällä kertaa emme laittaneet tuuletinta päälle vaan annoimme laitteen hoitaa kevyen ilmankierron ja pitensimme aikaa 12 tuntiin. Uuden käsittelyn jälkeen haju on lähes huomaamaton. Loppu haju poistuu varmasti käytön ja perus päivittäisen tuuletuksen myötä. Olemme tyytyväisiä käsittelyyn ja voimmekin suositella laitetta ja käsittelyä jos sinulla on haju ongelmia esimerkiksi kotona, mökillä tai vaunussa.

 

Vanhan asunnon tyhjennusoperaatio jatkuu joka päivä. Nyt on on huonekaluista jäljellä enää pieni keittiön pöytä ja kirjahylly. Kaikki muut huonekalut olemme myyneet. Pientä tavaraa on käyty läpi, mutta se vähenee välillä tuskaisen hitaasti. Tavaraa on siirtynyt kuitenkin jo paljon Hope Ry:lle, kirpputorille, jäteasemalle ja pitkäaikaissäilytykseen. Aivan uskomaton määrä kaikkea tavaraa sitä kertyykin nurkkiin ja kaapin perukoille. Tekee todella hyvää käydä tavaroita läpi ja katsoa mitä oikeasti tarvitsee ja mitä vaan kuljettaa mukana enemmän tavan kuin tarpeen vuoksi.

 

Kun päivän kuorma saatiin jaettua oikeisiin osoitteisiin ja kun kelitkin vielä olivat hienot, päätimme pitää illan vapaata ja lähteä heittämään kesän ensimmäinen ajolenkki. Ensimmäinen pysähdys oli Aitolahden Teboil, jossa pysähdyimme tankkaamaan, tarkistamaan rengaspaineet vielä uudelleen ja varmistamaan, että kaikki on kunnossa. Tiet ovat vielä erittäin pölyisiä, likaisia ja ennenkaikkea risteyksissä ja pihoissa oleva murske on erittäin häjyä näin moottoripyöräilijän silmin katsottuna. Toivottavasti muutaman päivän kunnon sateet tulisivat ja kadun lakaisijat saavat työt tehtyä niin pääsee kausi alkamaan todenteolla. Siihen asti ajetaanhan varovasti pyörillä, ettei jää ajokausi lyhyeksi!

 

Ja tietenkin kesän ensimmäinen ajolenkki päättyy kesän ensimmäiseen jäätelöön, oli sitten sokerilakossa tai ei! Kyllä oli hyvää! Kesä ou jee!

 

Auton vaihdon jälkeen ja ajokauden alettua on autokatos käynyt hieman ahtaaksi, mutta sopu sijaa antaa!

26.4 on sitten viimeistään asunnon luovutus. Todennäköisesti jo pari päivää aiemmin siirrymme uuteen kotiin joten tuleva viikko onkin sitten muutto viikko!

6 kommenttia

 1. Kaarina huhtikuu 20, 2018 klo 10:52 am

  Taas niin mukavaa sujuvaa luettavaa 😊. Tsemppiä loppurutistukseen ja pitkää vieteriä, kohta helpottaa .
  Hengessä mukana 😍

  • Marja-Leena Vuorinen huhtikuu 22, 2018 klo 10:42 am

   Kiitos 🙂 Kyllä se tästä ja pian nähdään ja saadaan urakkaa taas parempaan suuntaan.

 2. Hannu huhtikuu 20, 2018 klo 12:49 pm

  teillähän on aika hyvässä mallissa muutto touhut . On se kummaa, että kun tilat pienenee tavarat tuntuu lisääntyvän koko ajan . Tästä on omakohtaista kokemusta aika lyhyen ajan päässä. Kyllä ne kaikki tavarat kuitenkin johonkin aina päätyy. Löydä niitä ei, vaikka tietää, että täällä ne jossain on. Muistaakseni. Tsemppiä loppu rutistukseen.

  • Marja-Leena Vuorinen huhtikuu 22, 2018 klo 10:45 am

   Tää taitaa olla vielä pientä tää meidän urakka teidän omakotitaloon verrattuna. vaikka tosin kolmea kerrosta mekin tässä tyhjennellään. 😀 Kiitos, kyllä se pian helpottaa.

 3. Sanna / Onelifetimetotravel huhtikuu 26, 2018 klo 10:01 pm

  Onpa teillä ollut hommaa! Nyt taidatte olla jo tien päällä uuden kodin kanssa =) lisäsin teidän blogin kirjainmerkkeihin niin ettei vaan jää postaukset välistä;)

  • Marja-Leena Vuorinen huhtikuu 28, 2018 klo 10:48 pm

   Jee! Tien päällä tosiaan jo ollaan 🙂 Meidän (lue: Elias) täytyy laittaa se joku mailchimp, että saa tilattua blogin sähköpostiin..

Kirjoita kommentti