Muuttoa ja muutoksia

Olihan sellainen viimeisen viikon rutistus muuton kanssa, että päivää vaan. Viimeiset huonekalut saatiin myytyä ja sitten oli useampi päivä vain tavaran läpi käymistä ja koko ajan oli vaan mielessä, miten tätä tavaraa voi olla näin paljon?! Viimeiset päivät alkoivat olla jo hieman epämiellyttäviä asunnossa, koska tosiaan kaikki huonekalut oli myyty.

Sitten tosiaan koitti lauantai 21.4 joka oli sovittu muuton aloitus päivä. Vaunuun oli tehty otsonointi ja ummehtunut tupakanhaju tuntui olevan poissa, mutta ei… ei se ollutkaan vaan verhoista ei vain ollut edes kahden vuorokauden otsonointi poistanut hajua. Niinpä päädyimme ratkaisuun vaihtaa kaikki verhot ja aloimme purkamaan vaunusta verhoja pois. Koska onhan tässä vielä aikaa..

Maikun purkaessa vaunun verhoja itse kytkin vesijärjestelmän käyttöön ja aloin testata sitä. Testi oli lyhyt kun keittiön hana laski vedet lattialle ja eikun kiireellä kuivaamaan. Onhan tässä vielä aikaa…

Kun irroitimme yhdessä viimeisenä etulasin isoa verhoa huomasimme, että vasemman reunan ruuvin reiät olivat tummuneet. Kun irroitimme verhokiskot paljastui niiden takaa pienehkö tummuma seinässä. Aloimme tutkia tarkemmin asiaa ja myös ulkopuolelta tavaratilakotelosta sama nurkka oli tummunut hieman ja oli ilmeistä, että jossain vaiheessa on kosteutta päässyt rakenteisiin. Nyt ei ole kaikki niinkuin pitää.

Soitin näiden tapahtumien jälkeen myyjälle, joka oli heti erittäin asiakaspalveluhenkinen ja ymmärtäväinen. Hän kertoi puhelimitse, että kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia, myös kaupanpurku. Sovimme, että mietimme asiaa ja soitamme hänelle uudelleen. Yön yli mietittyämme päädyimme ratkaisuun purkaa kauppa, koska emme halua ottaa riskiä etenkään Maikun atooppisen ihon takia. Siispä heti maanantaina palauttamaan vaunua ja uutta etsimään. Onhan tässä vielä aikaa….

Uusi vaunu löytyi kuin taivaan lahjana. Lähes samanlainen vaunu, hieman erilaisella makuuhuone ja kylpyhuone ratkaisulla. Puhelu myyjälle ja tiedustelemaan. Myyjä asui itse Riihimäellä ja vaunu oli Alavudella. Hän kertoi olevansa menossa mökille perjantaina. Minä kuitenkin kysyin, että olisiko vaunua mahdollista nähdä hieman aiemmin, koska torstaina meidän pitäisi jo asua siinä. Vaunu vaikutti kuvien ja myyjän kertoman mukaan sen verran hyvältä ja lopulta sovimme, että myyjä lähtee tiistaina aamulla Riihimäeltä Alavudelle, katsastaa vaunun ja tuo sen meille Tampereelle paluumatkalla. Ja tarkistamme sitten vaunun hänen saavuttua Tampereelle.

Tiistaina kello 18 myyjä saapui Tampereelle ja me aloimme syynätä jokaista kulmaa ja koloa vaunusta. Meillä ei ollut varaa toiseen pummiin. Myyjä kertoi puhelimitse, että kyllä koiria on välillä ollut sisällä, että voi jotain koirankarvoja olla. Ja kyllä niitä oli joitain….

Emme kuitenkaan antaneet koirankarvojen ja hajun haitata, koska muuten vaunu oli hyvässä kunnossa ja niinkuin puhelimessa myyjä oli kertonut. Siivous ja otsonointi hoitaa kyllä nämä ongelmat. Ei muutakuin kaupat lukkoon ja paperihommiin. Kaupat saatiin tehtyä klo 19.30 tiistaina. Asuntomme luovutus on torstaina 16.30. Sitä ennen vaunu tarvitsee tupla siivouksen lattiasta kattoon, tupla otsonoinnin á 8 tuntia jolloin vaunussa ei voi olla, tavaroiden vieminen Hope – järjestölle, säilöön menevät tavarat tallille ja sen jälkeen kaiken mukaan lähtevän tavaran roudaaminen vaunuun ja asunnon loppusiivous. Onhan tässä vielä aikaa……!!!

Ensimmäisen kierroksen siivous valmistui keskiviikkona 02.30 ja ei muutakuin otsonaattori pörisemään. Ja hetkeksi nukkumaan.

Keskiviikko aamuna alkoi tavaroiden viimeinen pakkaus ja siirto vaunuun, lisäksi testasin vaunun vesijärjestelmän… keittiön hana vuoti. No nyt se vaan sit vaihdetaan! Ei muutakun homma jatkuu. Säilytystilaa tässä uudessa vaunussa oli hyvin, nopeasti huomasimme, että tila ei lopu kesken vaan mahdollisesti kantavuus. Osa tavaroista pakattiin Sprintteriin, jotta emme lastaisi ainakaan kovin suurta ylikuormaa. Sitten otin kierroksen kaupungilla, vein säilöönmenevät tavarat tallille, hyväntekeväisyyten menevät Hope Ry:lle, pyykinpesukone meni Pelastusarmeijalle ja viimeinen stoppi jonne ehdin juuri ja juuri oli Best Caravan Pirkkalassa, josta hain uuden keittiön hanan… ja arvatkaa oliko kerrasta oikea…. no okei mä paljastan, ei ollut. Vaan torstaille jäi sen vaihtaminen oikeanlaiseen ja kiinnitys. Onhan tässä vielä aikaa….

Torstain aikana tavarat löysivät hyvin paikan vaunussa ja autossa ja kämppä saatiin tyhjäksi ja siivottua hyvissä ajoin ennen uuden omistajan saapumista. Viimeiset puhdistus välineet nostimme asunnosta pihalle 16.29 ja uusi omistaja kurvasi pihaan 16.30. Eipä tarvinut seisoskella ja odotella!

Muutaman sanasen jälkeen karavaani liikkeelle ja kohti ensimmäistä pysähdystä Lamminsivun halleilla Pirkkalassa, jossa Aki Kupsuksen ystävällisesti tarjoama pesumahdollisuus odotti. Auto, vaunu ja markiisi saivat perusteellisen harjapesun ja puhdasta tuli!

 

Toinen pysähdys oli ABC Kolmenkulma Nokialla, jossa söimme illallisen ja pesim(me) asuntovaunun vessan säiliön. Sekä liimasimme uuteen kotiin karavaani numeron, ollaan nyt virallisesti kaikkien kavereita!

Sen jälkeen olikin suuntana uusi kotipaikka Maisansalo, Teiskossa. Maisansaloon saavuimme kello 21.30 ja aloimme etsiä omaa tonttia, jota siis emme olleet tiedustelleet, varanneet tai käyneet tutkimassa aikaisemmin. Sen etsimisestä, löytämisestä ja parkkeerauksesta myöhemmin avainsanoilla märkää, pimeää, ylämäki, kännykänvalo ja vauhdilla vaan.

Lopuksi täytyy antaa vielä kehut ja pelkät kehut Botnia Caravanille, joka hoiti ongelmatilanteen ammattitaidolla ja asiakkaan parhaaksi. Tulemme jatkossakin käyttämään heidän palvelujaan ja voimme lämpimästi suositella liikettä kaikesta huolimatta!

Suuret kiitokset myös molempien meidän vanhemmille, jotka olivat ihan korvaamaton apu muuton aikana!!! <3

 

7 kommenttia

 1. Satu huhtikuu 28, 2018 klo 11:20 pm

  Ihanaa seurata tätä teidän blogia <3 en malttanut mennä nukkumaan, kun tiesin että julkaisu tulossa vielä tänään. Mielenkiinnolla odotan jo seuraavaa stooria 🙂 Kaikesta huolimatta kaikki järjestyi parhain päin, pienessä kiireessä parhaat lopputulokset 🙂

  • Marja-Leena Vuorinen huhtikuu 29, 2018 klo 5:24 pm

   Jee! <3 Kiva kun seuraat ja käyt lukemassa kommelluksia 😀 Aina kaikkee sattuu ja tapahtuu, mutta onneksi kaikki aina ratkeaa parhain päin.

 2. Rane huhtikuu 29, 2018 klo 12:38 am

  Hyvää meininkiä! Aina on vastoinkäymisiä, mut karavaani kulkee! Hienoo Elias ja Maikku! Nostan hattua ja ehkä vähän kadehdin. Keep it up! Oon nyt jo vakkarilukija!

  • Elias huhtikuu 29, 2018 klo 12:43 am

   Tänks! Niin se tuntuu vaan olevan, että oli uus asia mikä vain niin aina hommat alkaa säädöllä, mutta sitten lähtee asiat rullaamaan.

 3. Kaarina huhtikuu 29, 2018 klo 8:15 am

  Kaiken säädön jälkeen nyt on lupa levätä 😊. Mahtavaa kirjoitusta jälleen! Mukavia hetkiä uudella asunnolla ja hienolla tontilla 😊.

  • Elias huhtikuu 29, 2018 klo 10:14 am

   Joo nyt on mukava levätä, kun vaan malttas! 😊

 4. Anja-Riita huhtikuu 29, 2018 klo 7:16 pm

  Olette kyllä sitkeitä ”sissejä”minulla olisi kyllä mennyt jo hermo siinä loppu rutistuksessa. / Löysitte vaunulle mukavan luonnon läheisen paikan. Mukavaa kesän odottelua ja nähdään! 💕

Kirjoita kommentti